Raffineriet i den opprørskontrollerte byen var Tripolis eneste leverandør av bensin, diesel og gass, opplyser anleggets direktør, Mohammed el-Halluj.- Dette er Tripolis eneste drivstoffkilde. De kan ikke hente fra andre steder, sier Halluj.Raffineriet ligger i utkanten av kystbyen Zawiyah, rundt 40 kilometer vest for Tripoli.- Ingen form for drivstoff, verken diesel, bensin eller gass til matlaging, når lenger fram til Tripoli. Det er ikke bare et problem, det er en kjempemessig krise, sier Halluj.Opprørerne har de siste dagene kjempet hardt for å erobre raffineriet og fredag kontrollerte væpnede opprørere porten og tanket opp bilene sine som de ville.Ifølge direktøren for anlegget er det lagret 10 millioner liter drivstoff ved raffineriet, som har en produksjonskapasitet på 120.000 fat om dagen.Raffineriet forsynes vanligvis med råolje fra tankskip eller oljefelt som ligger 700 kilometer unna.Opprørere, støttet av kampfly fra NATO kontrollerer nå rørledningene, og opprørskontrollerte skip holder andre på avstand.Ifølge Halluj slapp oljeraffineriet uskadd fra kamphandlingene og kan derfor gjenoppta virksomheten straks råoljen igjen begynner å flyte.- Det er 100 prosent sikkert. Gudskjelov ble ingenting ødelagt. Når oljen kommer er vi klare til å produsere, sier han.