Hellas mottar igjen EØS-midler fra Norge

Norge overfører igjen EØS-midler til Hellas etter at støtten har vært holdt tilbake siden mai. Den greske utenriksministeren mener avgjørelsen viser at Hellas holder ord.

Protester i Athen i Hellas, juni 2011. Foto: AP
Politikk

Ifølge utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ble utbetalingene gjenopptatt 5. august.- Hellas har gjort en meget stor innsats for å restrukturere økonomien og få den på rett spor slik at det kan skapes økonomisk vekst, sa Støre da han mandag holdt pressekonferanse med den greske utenriksministeren Stavros Lambrinidis på Grand Hotel i Oslo.Lambrinidis uttrykte på sin side takknemlighet for at overføringene ikke lenger holdes tilbake.- Vi tar det som et tegn på at Norge anerkjenner at ting endrer seg i Hellas, at det ikke bare er ord, sa Lambrinidis.Han sa også at grekerne i tiden før EU vedtok å gi Hellas et nytt kriselån, hadde gjort en stor feil ved å rette pekefingrene mot hverandre i stedet for å holde sammen. Nå er det annerledes fremholdt han.- Jeg er sikker på at når vi kommer ut av dette, så vil både Hellas og Europa stå sterkere enn før, sa Lambrinidis.