I alt 65 nordmenn i fengsel i utlandet

Akkurat nå sitter i alt 65 nordmenn fengslet i utlandet, 25 av dem uten avsagt dom.

Politi - Foto: Scanpix
Politikk

Det viser en halvårsoppdatering fra Utenriksdepartementet (UD) ifølge Aftenposten. UD presiserer at tallene kun omfatter de fengslede nordmennene som departementet kjenner til.- Det er opp til hver enkelt å bestemme om man ønsker kontakt med utenrikstjenesten i slike situasjoner. Dermed er det vanskelig å si om tallet er høyere. Noen kan for eksempel ikke ønske kontakt med myndighetene, mens andre føler at rettighetene deres allerede blir ivaretatt av det enkelte lands rettssystem, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD.De forbrytelsene som flest nordmenn sitter fengslet for i utlandet, er narkotikaforbrytelser og seksuelle overgrep, skriver Aftenposten.Ifølge UD sitter 25 nordmenn fengslet i utlandet uten avsagt dom.Det er i Sverige flest nordmenn får dommer mot seg. I fjor fikk i alt 215 nordmenn dommer mot seg i Sverige. (©NTB)