Ingen brems i boligmarkedet

Verken boligkjøpere eller banker er skremt av børsuroen. I motsetning til under finanskrisen i 2008 har bankene heller ingen betenkeligheter med å tilby mellomfinansiering.

Foto: Scanpix
Politikk
Både banker og eierndomsmeglere melder om "business as usual" i det norske boligmarkedet. I motsetning til under finanskrisen i 2008 har bankene heller ingen betenkeligheter med å tilby mellomfinansiering til kunder som kjøper før de selger, skriver Dagens Næringsliv.- Boliger er en stabil investering i forhold til aksjer. Vi har ikke gjort noen endringer i forhold til kreditt og utlån. Det er helt normale tilstander fra vår side, sier informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide, til avisen.Heller ikke Tor Christian Haugland i Sparebanken SR-Bank er bekymret. Han påpeker at norske banker ikke er i nærheten av det som skjedde i 2008.- Vi har ikke gjort noen endringer i forhold til kredittvurdering. Vi har ingen begrensninger på mellomfinansiering nå, fordi boligmarkedet fungerer som normalt, sier Haugland til avisen.