Jubel i opprørsbyen Benghazi

- Ikke mer krøllehår! roper jublende innbyggere i den opprørskontrollerte byen Benghazi. De håper de snart skal slippe å se mer til Muammar Gaddafi og hans noe spesielle frisyre.

Foto: Scanpix/AP
Politikk
Folk skjøt i lufta og tutet med bilhorn da det var klart at opprørsstyrkene hadde rykket fram til sentrum av hovedstaden Tripoli.Noen erklærte at «Gud er stor!», mens andre ropte fornærmelser mot Gaddafi og de andre libyske lederne som nå ser ut til å miste grepet om makten. Også diktatorens sønn Saif al-Islam, som skal være pågrepet, fikk gjennomgå:- Den skallede er tatt til fange, ropte menneskemengden i Benghazi, hvor opprørsledelsen lenge har hatt sitt hovedkvarter.Ali Suleiman Aujali, som representerer opprørsrådet i USA, sier ifølge TV-stasjonen CNN at rådet håper å flytte til Tripoli så raskt som mulig.