- Ressurssterke pensjonister skyver en liten gruppe minstepensjonister foran seg. Men de fleste lever i sus og dus mens de klager over eiendomsskatt og krever rabatt på bussen, sier 64 år gamle Frank Aarebrot til Dagbladet.Den ramsalte kritikken og oppgjøret med sin egen generasjon nordmenn kommer på bakgrunn av blant annet Aarebrots egne meningsmålinger. I et intervju med Landslaget for lokalaviser tar professoren ved Universitetet i Bergen et oppgjør med det han mener er egoisme og syting i sin egen generasjon:- Det er vi som har forandret oss til noen ekle, egoistiske banditter, sier Aarebrot, som må tåle at utspillet ikke får stå uimotsagt.- Jeg er verken egoistisk eller banditt, han får bare komme og treffe meg og se, sier Ingeborg Moræus Hanssen (72). Den tidligere kinosjefen i Oslo og styrelederen i Seniornett gir likevel Aarebrot rett i at mange pensjonister klager for mye.- Dette er Ap-politikeren Aarebrot som uttaler seg for å lette presset på egen regjering for en mangelfull eldreomsorg. Heldigvis er det en del som har det bra. Men det er mange som sliter kraftig med lave pensjoner og høye kostnader, sier Fremskrittspartiets eldregeneral og ordførerkandidat i Oslo, 67 år gamle Carl I. Hagen. (©NTB)