KFOR ber om flere soldater

NATO-styrken i Kosovo ønsker flere soldater. Spenningen på grensen til Serbia har økt den siste tiden.

Svenske KFOR- styrker bevokter den serbiske landsbyen Gracani utenfor Pristina. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Junge, Heiko
Politikk

Sikkerhetsstyrken KFOR understreker imidlertid at de klarer å håndtere situasjonen.- Vi har nok soldater. Det er ikke fordi vi ikke er i stand til å håndtere situasjonen. Våre soldater trenger avlastning, og vi trenger nye soldater for å støtte soldatene, sier Hans Dieter Wichter, talsmann for sikkerhetsstyrken.Bakgrunnen er sammenstøtene mellom maskerte og væpnede serbere og kosovisk politi ved en kontrollpost forrige mandag. Kontrollposten Jarinje ligger på grensen mellom det serbiskdominerte nordlige Kosovo og Serbia. En politimann ble drept i sammenstøtet, og kontrollposten ble brent ned.KFORs soldater har tatt over kontrollen med Jarinje og en annen omstridt grensepost, mens serbere i Kosovo har sperret veien til grensepostene.Kosovo ønsker økt kontroll med grensen for å håndheve et importforbud som en del i en handelskonflikt med Serbia.