Kongressen mer upopulær enn noensinne

Kongressens popularitet er i dag på det laveste nivået som noensinne er målt, ifølge en ny meningsmåling.

Kongressen, Capitol Hill, Washington. Foto: REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES) / SCANPIX
Politikk

Hele 82 prosent av de spurte sier de er misfornøyd med innsatsen til de folkevalgte i Kongressen, viser meningsmålingen, som er gjennomført av The New York Times og CBS News. Bare 14 prosent er fornøyd.Andelen som er misfornøyd har aldri før vært så høy etter at målingene begynte for 34 år siden. Forrige rekord ble satt i mai i fjor med en andel misfornøyde på 77 prosent.Målingen er gjort etter at Kongressen tirsdag vedtok et forlik om sparetiltak og heving av USAs gjeldstak. Forliket kom på plass i ellevte time etter flere måneder med forhandlinger mellom Republikanerne og Demokratene.I målingen sier 72 prosent at de er misfornøyd med Republikanernes innsats i saken. Misnøyen med Demokratene ligger på 60 prosent.Holdningen til Barack Obama er delt. Alt i alt er 48 prosent av de spurte fornøyd med hans innsats som president.