Kontrollerer maten til terrorsiktet

Maten til terrorsiktede Anders Behring Breivik undersøkes for gift før han får den servert. Dette er bare ett av de mange sikkerhetstiltakene rundt 32-åringen.

Regjeringskvartalet slik det fremsto like etter terrorbomben 22. juli 2011 - Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge VG lages maten både av fast ansatte og utvalgte fanger som tjenestegjør på kjøkkenet på Ila fengsel. Ifølge kilder som avisen har snakket med er slike ekstreme sikkerhetsrutiner sjeldne.- Jeg vil ikke kommentere eksakt hvilken verktøykasse vi bruker for å ivareta hans sikkerhet, men vi har tenkt over alle mulige farer. Sikkerheten rundt Breivik blir vurdert løpende, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til avisen.Dette inkluderer tilsyn med fangen flere ganger i timen for å forhindre selvskading og selvmordsplaner og bevoktning av medfanger. Fengselsledelsen er også klar over den terrorsiktedes eventuelle fluktplaner, slik han har beskrevet i sitt manifest og har tatt høyde for disse.Dagbladet skriver at 32-åringen bruker tiden i isolasjon til å trene, lese bøker og skrive på en forsvarstale i påvente av straffesaken mot ham i Oslo tingrett. (©NTB)