- Det er naturlig at fagbevegelsen stiller opp og viser solidaritet i denne tragedien. Vi har aldri gitt på denne måten før, men dette er en helt ekstraordinær situasjon. Flere av våre medlemmer var på Utøya, og vi har sørget sammen med AUF og resten av landet de siste ukene, sier LO-leder Roar Flåthen til avisa.Flåthen vil ikke bekrefte eller avkrefte beløpet før LO-sekretariatet har hatt sitt møte mandag ettermiddag. Men etter det Klassekampen kjenner til, vil sekretariatet gi AUF 10 millioner kroner.Flåthen understreker at donasjonen fra LO ikke er et politisk bidrag, og at pengene kun skal brukes til gjenreising av Utøya.- Pengene skal brukes til å bygge opp Utøya som et senter for demokratibygging. Det blir svaret på den ubegripelige udåden, sier LO-lederen.LO har allerede gitt AUF betydelig hjelp etter terrorangrepene. LO-ledelsens rom på Folkets Hus i Oslo ble for eksempel omgjort til mottakssenter for overlevende, pårørende og etterlatte i dagene etter 22. juli.Like etter terrorangrepet kunngjorde investor Petter Stordalen at han ville gi AUF 5 millioner kroner.