Det var på Elvefestivalen på Gamle Kirkeplass at dramaet utspant seg. Mannen ble først observert på en buss der han ba en medpassasjer om å få snus. Mannen ble avvist og dro deretter fram et våpen fra en ryggsekk. Flere patroner, trolig løskrutt, falt ned på gulvet i bussen, skriver Drammens Tidende.Deretter forsøkte mannen å ta seg inn på en pub. Han ble avvist og reagerte med å skyte.- Vi fikk flere telefoner fra personer, blant annet noen jenter, som hørte at mannen løsnet minst tre skudd. Jentene var redde. I disse tider er ikke det så rart, sier operasjonsleder Sven Røsaker i Søndre Buskerud politidistrikt.Til Dagbladet.no opplyser Røsaker at våpenet ikke var skarpt.- Det er en startpistol. Men det spiller liten rolle. Man må jo forvente å skape frykt når man skyter blant folk, sier Røsaker.Mannen forlot puben og gikk i retning Gamle Kirkeplass, der Madcon skulle på scenen. Den 190 centimeter høye mannen hadde forsøkt å komme seg så nær scenen som mulig, men på grunn av høyden ble han tilsnakket av en publikummer. Mannen reagerte med å dra fram en pistol. Han ble deretter overmannet av en festivalansatt som varslet politiet.Politiet opplyser at mannen ikke var edru og tok han med til politistasjonen for avrusning og opphold i arresten i påvente av avhør. Mannen skal være i 25-30-årsalderen og bosatt i Drammen. Politiet opplyser at han er norsk.Politiet mottok den første meldingen om skyting klokken 20.48. (©NTB)