Minst 31 NATO-soldater omkom i helikopterstyrt

Minst 31 soldater fra ISAF-styrken i Afghanistan døde da et NATO-helikopter styrtet under en offensiv mot Taliban fredag, melder den afghanske presidentens kontor.

Foto: Scanpix
Politikk

- Presidenten av Den islamske republikken Afghanistan, Hamid Karzai, sender sine kondolanser etter at et NATO-helikopter styrtet og 31 medlemmer av de amerikanske spesialstyrkene døde, står det i en uttalelse fra presidentens kontor.En ikke navngitt tjenestemann i NATO som New York Times har snakket med, sier at 37 soldater er døde. Det vil i så tilfelle være et av de største tapene for koalisjonsstyrkene i Afghanistan løpet av én dag noen gang.Hendelsen skjedde i provinsen Wardak, som ligger øst i landet, ifølge talsmann for myndighetene i provinsen, Shahidullah Shahid.- Koalisjonshelikopteret skjøt mot opprørere da det styrtet. Vi vet ikke om det styrtet etter å ha blitt skutt ned av opprørerne eller ikke, sier Shahid.Taliban skal ha sagt at de skøyt ned helikopteret.Talsmann for NATO, Justin Brockhoff, bekrefter at helikopteret styrtet, men vil ikke gi noen videre informasjon, verken om det var en ulykke eller om det var noen omkomne. (©NTB (©NTB)