Moody's setter USA-utsiktene til negative

Kredittvurderingsbyrået Moody's gjentar sin Aaa-rating på USAs økonomi, men setter utsiktene til negative.

Wall Street i New York. Foto: Berit Roald / SCANPIX Roald, Berit
Politikk

Nyheten kom ifølge TDN Finans i form av en melding fra kredittvurderingsbyrået Moody's tirsdag kveld, etter de amerikanske børsenes stengetid.Byrået viser til hevingen av gjeldstaket tirsdag, etter at byrået satte ratingene til mulig nedgradering 13. juli, og mener vedtaket tirsdag i praksis har fjernet faren for et mislighold.- Ved å sette utsiktene til negative, indikerer Moody's at det er fare for nedgradering hvis i) den finanspolitiske disiplinen svekkes det kommende året, ii) ytterligere konsolideringstiltak ikke gjøres i 2013, iii) de økonomiske utsiktene svekkes betydelig, eller iv) det kommer en merkbar økning i amerikanske myndigheters fundingkostnader - høyere enn det man i dag venter", skriver Moody's.