- Norge er verdensmestre i kreditt

Gjeldskrisen i EU og USA får investorene til å søke ly Norge. Statsrenene er rekordlave og kronen har ikke vært så sterk mot euro siden høsten 2007.

Leder for kredittanalyse i First Securities, Pål Ringholm. Foto: First
Politikk

Gjeldskrisen i EU og USA får utenlandske investorer til å pøse penger inn i norske statsobligasjoner. Norske statsrenter stuper.- Norske statsobligasjoner er ekstremt populære og statsrenten faller som en stein, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea til Dagens Næringsliv.Fra mandag til tirsdag falt renten på den norske tiåringen fra 2,8 prosent til 2,63 prosent. Også kronekursen har styrket seg kraftig. Mot Euro ligger den nå på 7,68 kroner og vi må tilbake til høsten 2007 for å finne tilsvarende sterk kronekurs.- Norge er verdensmestre i kreditt og er det landet i verden der markedsaktørene priser inn minst risiko for mislighold av statsgjeld, sier leder av kredittanalyse i First Securities Pål Ringholm.