- Ny krise kan ramme Norge hardt

Sjef i Finanstilsynet Morten Baltzersen mener en ny krise kan ramme Norge hardere enn under finanskrisen i 2008. Han er særlig bekymret for oppgangen i boligprisene.

Morten Baltzersen, her sammen med tidligere direktør i Finanstilsynet, Bjørn Skogstad Aamo. Foto: Finansavisen.
Politikk
Sjef for Finanstilsynet, Morten Baltzersen, advarer mot at den neste krisen kan slå hardere inn i norsk økonomi enn det vi opplevde under finanskrisen i 2008, skriver Dagens Næringsliv.- Effekten på norsk økonomi av krisen i 2008 var begrenset og den høye temperaturen i økonomien kom raskt tilbake. Vi må ta høyde for at Norge kanskje kan bli hardere rammet dersom det blir en ny krise i internasjonal økonomi, sier Baltzersen til avisen.Spesielt er han bekymret for den kraftige veksten i boligprisene, samt den stagid økende gjelden.- Det er grunn til å se med bekymring på den gjeldsoppbyggingen vi ser i husholdningssektoren og den kraftige boligprisveksten vi har hatt de siste årene. Dette er en kilde til fremtidig ustabilitet, påpeker han.