Nye fartsmålere dårlig egnet ved skoler

Politiets nye lasermålere krever strekninger uten for mange svinger og fartshumper. Dermed er de dårlig egnet for å måle farten ved skoler og i tettbygde strøk, skriver P4.

Foto: Scanpix
Politikk
Utrykningspolitiet bekrefter overfor P4 at de nye fartsmålerne ofte tvinger dem til å gjennomføre kontroller lenger unna skolene enn ønskelig. I motsetning til den gamle lasermåleren, som kunne brukes til fartskontroller på en avstand fra 20 til 400 meter, kan den nye kun brukes fra 100 til 400 meter. I tillegg er den mer følsom for fartshumper, som kan føre til at målingen ikke blir godkjent.- Det betyr at vi noen ganger må flytte oss litt bort fra de stedene vi hadde tenkt å stå, så tar vi de der isteden. Det er bare en utfordring, det er ikke noe problem. Vi blir akkurat like gode som før, sier leder for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad, til radiokanalen.Ved skolestart pleier politiet ofte å varsle kontroller i nærheten av skolene. Trygg Trafikk forventer nå at politiet sørger for å være synlig på andre måter.- De kan ha synlige kontroller, uniformerte biler som gjør at folk stopper opp Det har en god signaleffekt til de voksne om at her skal man vise aktsomhet, og vi mennesker er laget slik at oppdagelsesrisikoen faktisk må være til stede for at vi tar hensyn og kjører pent i trafikken, sier direktør Kari Sandberg til P4.En stor fordel med den nye lasermåleren er at den kan lagre opp mot 4.000 målinger. Med den gamle modellen måtte politiet loggføre hver enkelt måling.