Obama feirer femtiårsdag med valgretorikk

USAs president Barack Obama gjør det klart at gjenvalg er den gaven han ønsker seg mest.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

- Det har vært ei frustrerende uke, fastslo Obama under et politisk arrangement onsdag, dagen før hans femtiårsdag.Tirsdag vedtok Kongressen et forlik om sparetiltak og heving av USAs gjeldstak, et vedtak som kom på plass først etter flere måneder med politisk tautrekking mellom Republikanerne og Demokratene. Saken viser hvor vanskelig det er å oppnå politiske resultater, ifølge Obama.- Dere så denne uka hvor vanskelige disse politiske kampene vil bli. Det er helt avgjørende at dere forblir engasjerte, sa han.Presidentvalget neste år blir på mange måter viktigere enn forrige presidentvalg, mener 50-åringen. (©NTB)

Nyheter
Politikk