Oljen faller kraftig tilbake

Etter at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's lørdag bestemte seg for å nedgradere USAs statsgjeld, må oljen tåle et kraftig tilbakeslag. I morgentimenemandag omsettes et fat Brent-olje for 106,47 dollar.

Foto: Scanpix
Politikk

Oljeprisen ble satt kraftig tilbake mandag på bekymring om at nedgraderingen av USAs statsgjeld vil føre til dempet veksttakt i den amerikanske økonomien.I morgentimene mandag omsettes et fat Brent-olje med september-levering for 106,47 dollar fatet, en nedgang på 2,67 prosent inneværende døgn.Amerikansk lettolje faller enda tyngre. Her er nedgangen på 3,42 prosent til 83,91 dollar fatet.- Oljeprisen vil holde seg lav så lenge optimismen møter motgang og forbrukernes tillit er under press, sa råvaremegleren, Jonathan Barrat, i Commodity Broking Services Pty til Bloomberg.Hans estimater er at den gjennomsnittlige oljeprisen for 2011 vil ligge rundt 100 dollar fatet.- Det er litt blodbad, det er det ingen tvil om. Men det er bare "overkill" for øyeblikket, sier Barrat.Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets mener investorer rømmer oljemarkedet til fordel for sikrere plasseringer, i for eksempel gull.