Mange bygninger ble evakuert, blant annet Pentagon og kongressbygningen i Washington.Skjelvet hadde en styrke på 5,9 og hadde sitt episenter mellom Charlottesville og Richmond i delstaten Virginia. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Services var skjelvet svært grunt, om lag 900 meter.Det er ikke kommet noen meldinger om personskader, men ifølge brann- og redningsvesenet er det oppdaget skader på flere bygninger. Blant annet er tre av spirene på katedralen i Washington, den høyeste bygningen i byen, brukket.Det var tilløp til panikk flere steder da folk løp ut på gatene. Mange fryktet at det dreide seg om bombeangrep.Rystelsene var kraftige og kjentes godt både i den amerikanske hovedstaden Washington DC, der nesten alle bygninger i sentrum, blant annet Pentagon og kongressbygningen, ble evakuert, og i New York, der mange skyskrapere på Manhattan svaiet.