Peder Nøstvold Jensen står fram som Fjordman

Den anonyme norske bloggeren «Fjordman» står fredag fram med navn og bilde i VG. Han forteller at han har valgt å stå fram i samråd med sin advokat.

Blomsterhavet utenfor Oslo domkirke som stadig vokser til minne om-, og til støtte for ofrene for terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya 22.juli. Foto:Scanpix Roald, Berit
Politikk

Fjordman, som Anders Behring Breivik siterer en rekke ganger i sitt manifest, er en 36-åring fra Ålesund som bor og arbeider ved et dagsenter i Oslo, skriver VG. 36-åringen ber mediene innstendig om ikke å kontakte naboene eller familien hans.- Jeg har varslet min familie om saken og vil nå gå under jorden på ubestemt tid av hensyn til min egen sikkerhet og vil ikke oppholde meg i leiligheten min, sier han og forteller at familien ikke har visst om bloggingen hans som den høyreradikale «Fjordman», og at arbeidskolleger får vite det gjennom VG.- Det blir sikkert et sjokk for dem, og det beklager jeg.36-åringen har blant annet en mastergrad fra Universitetet i Oslo (UiO) i kultur og teknologi. Han har også studert arabisk ved Universitetet i Bergen (UiB) og ved American University i Kairo.- Jeg skjønner at folk trenger en syndebukk, og nå som Breivik er bak lås og slå, kan jeg bli en lettvint syndebukk, særlig fordi jeg er den eneste nordmannen han siterer. Jeg forstår at jeg blir et hatobjekt.