Politiet etterforsker ordførerkandidater

Under et barbesøk etter et politisk møte i vinter, hadde to listetopper i partiet Demokratene en samtale som kan tolkes som et ønske om å begå politiske attentat i Norge. Nå blir det en politisak.

Politi under uttrykning - Foto: Scanpix
Politikk

Håvar Krane og Kaspar Birkeland er ordførerkandidater for Demokratene i henholdsvis Kristiansund og Ålesund. I februar møttes de under et møte i regi av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).TV 2 har fått tak lydopptak tatt opp i skjul av en samtale de to hadde med to andre personer i en hotellbar etter møtet. I opptaket gir Krane uttrykk for et ønske om å ta livet av ett av regjeringsmedlemmene eller helst hele kollegiet. Han sier også at han gjerne kunne meldt seg inn i den nasjonalistiske gruppen Norwegian Defence League, om bare medlemslistene hadde vært hemmelige.Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser torsdag kveld til Aftenposten.no at de setter i gang etterforskning av saken, på bakgrunn av et som har kommet fram i TV 2s reportasje.Krane sier til Tidens Krav at han trekker seg som ordførerkandidat i Kristiansund.