- Vi kan kritiseres for ikke å ha fått politihelikopteret i lufta tidligere, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.For å spare penger hadde mannskapet fått ferie i juli. Først klokka 19.16, nesten fire timer etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet, ble det gitt beskjed fra Spesialseksjonen i Oslo politidistrikt om at de som kunne fly helikopteret, måtte avbryte ferien. Klokka 21.08 lettet det fra Gardermoen.Fredriksen understreker at det aldri var aktuelt å sette det inn over Utøya.- Det er helt uaktuelt å bruke politihelikopteret som et skarpt verktøy. Det kan ikke brukes til innsetting av mannskaper i et skarpt oppdrag eller som ildstøtteplattform, sier Fredriksen. Men helikopteret kunne vært brukt til observasjon, ledelse, søk og dokumentasjon, sier han. (©NTB)