Reagerer på minnearmbånd for Utøya

AUF reagerer på at et rørleggerfirma selger minnearmbånd til minne om ofrene på Utøya.

AUF leder Eskil Pedersen Foto: Scanpix Holm, Morten
Politikk

Firmaet selger armbånd for 129 kroner og gir 35 kroner av beløpet til et fond for gjenoppbygging av Utøya - «Utøyas venner».Det er nettbutikken minnebaand.com som selger armbåndene til «minne om 22. juli». De er i svart silikon og er påført sitatet «Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise».AUF stiller seg ikke bak aksjonen.- Det er veldig mange som tar initiativ akkurat nå til innsamlinger til blant annet Utøya. De fleste av dem er ordentlig og skikkelig, men akkurat denne kampanjen her har vi verken hørt noe fra eller på noen som helst måte stilt oss bak, sier tidligere AUF-leder Martin Henriksen til NRK.AUFs generelle holdning er at alle former for innsamlinger bør gå så uavkortet som mulig til formålet.- Jeg vil oppfordre folk til å sjekke at det er seriøse aktører som står bak det de eventuelt ønsker å bidra til, sier han.Kontaktpersonen til firmaet sier til VG at han ikke visste hvor mye armbåndet kostet å produsere eller hvor mye firmaet tjener på salget.Tidligere fylkesleder i Akershus AUF, Mani Husseini, mener det er forferdelig at folk ser muligheten av å tjene penger andres tragedie