Redningspakken kan bli dyr for Obama

President Barack Obama kan ha reddet USAs økonomi fra katastrofe - men prisen for redningsaksjonen er høy. Obamas liberale tilhengere raser.

John McCain, John Boehner, Nancy Pelosi, George W. Bush, Harry Reid, Mitch McConnell og Barack Obama i et møte. JIM YOUNG
Politikk

- Han og demokratene er blitt overkjørt, sier analytiker Dante Scala ved University of New Hampshire om Obama og den seige kampen for å få til kompromisset.- På kort sikt har han lidd et nederlag, mener han.Også presidentens talsmann har medgitt at forhandlingsprosessen har vært problematisk.- Dette var kaotisk. Det er ingen tvil om det. Det var til tider et sirkus, sa Jay Carney.Forliket som mandag kveld ble vedtatt i Representantenes hus, omfatter store sparetiltak og en heving av den amerikanske statens gjeldstak. Blant forlikets motstandere var både republikanere fra Tea Party-bevegelsen og venstreorienterte demokrater.Tirsdag ettermiddag amerikansk tid skulle det opp til votering i Senatet.En meningsmåling fra tankesmia Pew Research Center denne uken viser at krangelen om gjeldstak og utgiftskutt har skadet begge de store partiene. Obama er rammet - men det er også den republikanske presidenten i Representantenes hus John Boehner.

Nyheter
Næringsliv