Rekordmange sier nei til EU

Sju av ti spurte sier nå nei til norsk EU-medlemskap. Bare 18,7 prosent av de norske velgerne vil ha Norge inn i EU.

EU-flagget - Foto: Scanpix
Politikk

EU-motstanden i befolkningen er på rekordhøye 71,1 prosent, viser meningsmålingen Sentio har utført for Nationen.Halvparten av utvalget ble spurt før og halvparten etter 22. juli, fredagen da terrorangrepene mot Oslo og Utøya ble begått. Før terrorangrepene svarte 17,1 prosent at de var tilhengere av EU-medlemskap, 73,4 prosent svarte nei. Etter terrorangrepene svarte 68,8 prosent nei, mens 20,1 prosent svarte ja.Valgforsker Frank Aarebrot tror at eventuelle svingninger i EU-oppslutningen vil bli kortvarige.- Den økonomiske krisen er ikke borte. Det er ikke mye som er endret, ei heller grunnstrukturen i folks holdninger. De nye velgerne som kom til er folk som ser på situasjonen i for eksempel Hellas som avgjørende. Jeg tror ikke det blir en varig effekt, men jeg tror vi kan få en mer varig effekt på partivalg, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk