Rentehopp for PIIGS-landene

Rentene på statsgjelden i PIIGS-landene fortsetter til rekordnivåer tirsdag. Renten på tiåringene stiger over 10 punkter.

Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: Scanpix Sigurdsøn, Bjørn
Politikk

De italienske tiårige rentene steg 12 punkter til 6,11 prosent, noe som er 3,70 prosentpoeng over tilsvarende tyske renter. Den spanske tiårsrenten nådde tirsdag et nivå på 6,49 prosent, som er det høyeste nivået siden 1997.Samtidig er det en nedgang i andre europeiske renter. Dette melder nyhetsbyrået TDN Finans.- Det er ingen spesielle nyheter som driver rentene, og dette ser ut som en ond sirkel det er vanskelig å komme ut av", skriver Danske Markets i en oppdatering tirsdag, gjengitt av TDN Finans. De sammenligner med en tilsvarende bevegelse for tre uker siden, som ble stanset av meldinger om at Kina og Den europeiske sentralbanken (ESB) kjøpte obligasjoner.- Hvis vi ser en tilbakegang av dagens renteoppgang, venter vi at europeiske ledere igjen vil gi uttrykk for sin forpliktelse om å begrense gjeldskrisen", heter det videre i kommentaren.De italienske og spanske tiåringene nærmer seg nå 7 prosent, som Bloomberg News karakteriserer som "grensen" der Hellas, Portugal og Irland ble hjulpet med støttepakker.