Russiske etterforskere bekrefter at den pensjonerte politisjefen Dmitrij Pavljutjenkov, som tirsdag ble hentet inn til avhør, er arrestert. Polititoppen mistenkes for å ha ledet en gruppe personer som gjennomførte drapet på journalisten i 2006. Samtidig sier etterforskerne at de nå har fått informasjon om hvem som kan ha gitt ordre om drapet.- For øyeblikket mener vi det er for tidlig å gå ut med hva denne informasjonen består i, sier Vladimir Markin, en talsmann for etterforskerne.Politkovskaja ble skutt og drept i 2006, og etterforskningen har pågått i fem år uten at noen er dømt for drapet. I 2009 ble tre personer tiltalt i saken, men alle ble frikjent i retten.Journalisten var internasjonalt anerkjent og hadde mottatt priser for saker der hun avslørte korrupsjon og menneskerettighetsbrudd.Pavljutjenkov har også tidligere vært avhørt i saken, men den gang som vitne.- Vi har lenge mistenkt at han kunne være ansvarlig. Denne pågripelsen kan kanskje føre etterforskerne til den som ga ordre om drapet, sier advokaten Anna Stavitsjkaja, som representerer Politkovskajas familie, til nyhetsbyrået Interfax. (©NTB)