S&P's regnefeil får ikke følger

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedgradering av USA oppretthodles, til tross for at det amerikanske finansdepartementet har poengtert en regnefeil på to billioner dollar.

John McCain, John Boehner, Nancy Pelosi, George W. Bush, Harry Reid, Mitch McConnell og Barack Obama i et møte. JIM YOUNG
Politikk

- S&P valgte å fortsette med sin feilaktige vurdering gjennom å endre hovedbegrunnelsen for ratingbeslutningen fra en økonomisk til en politisk, skriver assisterende statssekretær John Bellows i det amerikanske finansdepartementet i en kommentar på departementets offisielle nettsider, melder TDN Finans.Han mener kredittvurderingsbyrået først la til grunn at Budget Control Acts kutt på to billioner de neste to årene var under forventning. For deretter å gjøre en regnefeil på tilsvarende beløp.- Men selv etter å ha erkjent sin feil, fjernet S&P rett og slett en fremtredende omtale av den økonomiske begrunnelsen fra sitt dokument, heter det i meldingen fra finansdepartementet, hvor det vises til at S&P medgikk sin feil overfor finansdepartementet fredag ettermiddag, og offentlig lørdag morgen.