Stoltenberg takker det norske folk

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) takker det norske folk for måten folket reagerte på etter terrorhandlingene 22. juli.

Statsminister Jens Stoltenberg Foto: Scanpix Holm, Morten
Politikk

Under Stortingets minnestund mandag formiddag takket Stoltenberg både kongefamilien, Stortinget og alle de som gjorde en bemerkelsesverdig innsats i kjølvannet av terroraksjonene i Oslo og på Utøya. Men statsministeren takket spesielt hele det norske folk for måten terrorangrepet ble møtt på.«Den varmeste takken går til det norske folk som tok ansvar da det ble krevet. Som beholdt verdigheten. Som valgte demokratiet» het det i talen.Statsministeren kalte 22. juli-generasjonen for «våre helter og vårt håp» og uttrykte et håp om at «spiren til mer anstendig dialog og toleranse slår rot».Stoltenberg opplyste også at regjeringen vil gjennomføre en nasjonal minnemarkering søndag 21. august for dem som er rammet og alle som hjalp til. (©NTB)