- KrF har vært tydelige på at de vil prioritere velferd foran skattekutt, og vi ønsker å ta dem inn i den rødgrønne koalisjonen i Trondheim, sier leder Rune Olsø i Ap Trondheim til Klassekampen.Både i 2003 og 2007 måtte Arbeiderpartiet trekke tilbake invitasjonen til samarbeid etter press fra koalisjonspartner SV. Nå holder imidlertid SV i Trondheim døra på gløtt for KrF, dersom alternativet er at de borgerlige partiene overtar makten i byen.- Vi er villige til å strekke oss svært langt for å hindre at Høyre og Frp kommer til makten. Vi er åpne for et nærmere samarbeid med KrF, men det kommer naturligvis an på politikken. SV kan ikke akseptere noen form for privatisering eller konkurranseutsetting i Trondheim, sier varaordfører Knut Fagerbakke.Olsø sier Ap ønsker å bygge en bredest mulig koalisjon mot Høyre og Fremskrittspartiet, og tror et slikt samarbeid kan skape nasjonal presedens.- Det kan danne mønster for et tettere samarbeid mellom partiene nasjonalt, mener Olsø. (©NTB)