Stortingets fremste lyntog-entusiast mener han har funnet fram til den perfekte valgkampsaken. Og SVs Hallgeir Langeland overrasker ikke.- Lyntog blir en viktig sak i lokalvalgkampen, sier Langeland til NTB.- Det er på tide å erstatte svingete toglinjer fra 1800-tallet med en jernbane for det 21. århundre, fortsetter han.Tirsdag inviterer SV til seminar på Stortinget om framtidens jernbane. Formålet er å bidra til økt satsing på tog, blant annet ved at nye toglinjer bygges for høy fart.- Vi må bygge ut en jernbane som binder sammen regioner og landsdeler og får bil- og flytrafikk over på sporet, sier Langeland. Han mener en satsing på lyntog også vil styrke lokaltogene.- For eksempel vil en ny togforbindelse gjennom Oslo både betjenes av Inter-City tog og høyhastighetstog mellom for eksempel Oslo og Bergen. Pendlerne har alt å tjene på raske toglinjer, sier han.Regjeringen utreder høyhastighetsbaner med sikte på utbygging. I februar 2012 blir resultatet av utredningen kjent. (©NTB)