Terroren endrer statsbudsjettet

Etter angrepene 22. juli vil det bli store endringer på statsbudsjettet.

Blomsterhavet utenfor Oslo domkirke som stadig vokser til minne om-, og til støtte for ofrene for terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya 22.juli. Foto:Scanpix Roald, Berit
Politikk
Regjeringen jobber nå med å skaffe seg oversikt over de store utgiftene staten har hatt etter bombeangrepet i Oslo og skytemassakren på Utøya.- I helt spesielle tilfeller har Kongen i statsråd mulighet til å godkjenne overskridelser på budsjettet. Den muligheten vil vi nå benytte. Deretter vil regjeringen legge fram et forslag for Stortinget om endringer i budsjettet for 2011, sier statssekretær Hilde Singsaas i Finansdepartementet til Dagbladet.Dette er den samme fremgangsmåten som ble benyttet etter tsunamien i romjula 2004.Staten er selvassurandør. Det betyr at departementene selv har ansvar for å bygge opp og betale for de ødelagte bygningene i Regjeringskvartalet.Staten vil ikke dekke utgifter til butikker og andre firmaer som ble rammet av eksplosjonen i Oslo, dette blir forsikringssaker. (©NTB)