Tror det blir mer overvåking i Norge

Flere overvåkingsforskere tror at overvåkingen i Norge vil bli trappet opp etter terrorangrepene 22. juli.

Foto: Scanpix
Politikk

Overvåkingsforskerne tror at debatten framover vil handle om hvordan overvåkingen kan bli enda bedre, melder NRK.Overvåkingsforsker og doktorgradsstipendiat Sissel Haugdal Jore ved Universitetet i Stavanger peker på at terroraksjonene i USA 11. september 2001 førte til økte sikkerhetstiltak i Norge.- Det har blitt mye mer overvåking i det norske samfunnet generelt, sier Haugdal Jore.Statsminister Jens Stoltenbergs ord om å bekjempe terrorisme med mer demokrati, kan dermed blir vanskelig å følge opp, tror hun.Også Anders Brenna, som er leder for organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet, frykter mer overvåking.- Dette er nøyaktig det som skjedde i USA. Da var George W. Bush veldig moderat etter 11. september. Og så kom disse forferdelige lovene som mer eller mindre har ødelagt det amerikanske samfunnet, mener Brenna. (©NTB)