Tror ikke på renteøkning i oktober

-Gitt den siste tidens nervøsitet og dårlige økonomiske nyheter, tror vi ikke det er sikkert at ECB vil komme til å gjennomføre en renteøkning i oktober, sier analytiker Kari Due-Andresen til HegnarOnline.

Kari Due-Andresen. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Politikk

I dag ble det kjent at den europeiske sentralbanken holder renten uendret på 1,5 prosent. Samtidig gjorde sentralbanksjef Jean-Claude Trichet det klart at han er bekymret for den fremtidige veksten i Europa.- Det var jo ventet at de ville holde rentene uendret. I tillegg til å peke på økt nedsiderisiko for den økonomiske veksten, viser Trichet også til økt oppsiderisiko for inflasjonen, drevet av energipriser og råvarepriser. På denne måten søker de vel å balansere uttalelsen sin noe, sier Kari Due-Andresen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets, til HegnarOnline.- Markedet ventet muligens at uttalelsene fra Trichet skulle være i en enda "softere" tone. Fra før dette møtet ventet man en renteøkning til fra ECB i oktober. Gitt den siste tidens nervøsitet og dårlige økonomiske nyheter, tror vi ikke det er sikkert at ECB vil komme til å gjennomføre denne renteøkningen, avslutter Due-Andresen.