Demonstrantene misliker at folks skattepenger går til et katolsk ungdomsarrangement som holdes i Madrid fra 16.- 21. august.At politiet har jaget bort demonstrantene de to foregående dagene, har bidratt til å gjøre situasjonen enda mer amper.Demonstrantene ønsket fredag å ta seg inn på plassen Puerta del Sol i sentrum av den spanske hovedstaden, men atkomsten var blokkert av store politistyrker. Det var her sammenstøtene mellom politi og demonstranter fant sted onsdag og torsdag.På Plaza Cibeles hadde hundretusener av unge katolikker samtidig samlet seg for å delta i en gudstjeneste ledet av paven. Over en million pilegrimer er i Madrid i forbindelse med ungdomsfestivalen.Demonstrantene mener at myndighetene i stedet burde brukt penger på velferd og hjelp til Spanias mange arbeidsløse. De er også dypt misfornøyd med måten regjeringen har håndtert den økonomiske krisen.