Helgens framgang for de libyske opprørerne bidro til å senke oljeprisen på verdensmarkedene mandag, i håp om at konflikten i landet skulle få en snarlig slutt. Tirsdag er imidlertid situasjonen i Libya mer uavklart, noe som har ført til en høyere pris på både nordsjøolje og amerikansk lettolje.Opprørernes mye omtalte fremgang i Libya ble motsagt da Saif al-Islam, sønnen til Muammar Gaddafi som opprørerne sa de hadde tatt til fange, natt til tirsdag dukket opp sammen med jublende tilhengere i sentrum av Tripoli. Han forsikret BBCs korrespondent om at Tripoli var under regjeringens kontroll, og at faren Muammar Gaddafi var i trygghet og i god behold, selv om han ikke har vært å se på en god stund.Frykt for at det kan ta flere år før oljeproduksjonen i Libya er tilbake til førkrigsnivå førte til at mandagens prisfall gjorde retrett. Tirsdag herjer kampene mellom opprørerne og regjeringsstyrker fortsatt i hovedstaden Tripoli.Opprørerne skal tirsdag ha drept «et titall» Gaddafi-soldater, da de støtte sammen med regjeringsstyrker på vei fra byen Sirte, ifølge TV-kanalen Al Arabiya. Det ble ikke sagt hvor sammenstøtet skal ha skjedd. Sirte ligger mellom den isolerte enklaven Misrata og Brega lenger øst, som opprørerne for få dager siden fikk full kontroll over. (©NTB)Brent oktober-olje handles nå for 108,68 dollar, opp 0,3 prosent.