USA: Al-Assad ansvarlig for 2.000 dødsfall

USA tror Syrias president er ansvarlig for mer enn 2.000 dødsfall under opprøret mot hans regime, sier utenriksminister Hillary Clinton.

Arkivbilde av utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.h.) og Syrias president Bashir al-Assad i Damaskus. Foto: Scanpix Aas, Erlend
Politikk

Clinton gjentok torsdag kveld at USA og landets allierte leter etter nye strategier for å yte mer press på det syriske regimet.Washington utvidet torsdag sine økonomiske sanksjoner mot Syria til å gjelde enda flere personer. Det hvite hus sa videre at Syrias president Bashar al-Assads voldelige aksjoner mot sivile demonstranter har ledet Syria og Midtøsten ut på «en veldig farlig vei».Den amerikanske administrasjonen sendte torsdag sin ambassadør tilbake til Damaskus, etter at han har vært hjemme for å oppdatere om situasjonen. Imens hardnet USAs retorikk mot den syriske presidenten.- Al-Assad er på vei ut. Vi må alle begynne å tenke på hva vi skal gjøre etter Assad, slik Syrias innbyggere allerede gjør. Det er trygt å si at Syria vil være et mye bedre sted uten al-Assad, sa talsmann for Det hvite hus, Jay Carney.Torsdag utvidet også EU sin sanksjonsliste overfor regimet. Russlands president Dmitrij Medvedev sa situasjonen «bekymrer voldsomt».