USAs finansminister fortsetter i jobben

Den amerikanske finansministeren Timothy Geithner ønsker ikke å trekke seg fra sin stilling, opplyser finansdepartementet i USA.

USAs finansminister Timothy Geithner. Foto: Scanpix BRIAN SNYDER
Politikk

- Statsråd Geithner har fortalt presidenten at han planlegger å fortsette i stillingen i finansdepartementet. Han ser fram til å ta fatt på det viktige arbeidet som ligger foran ham, og utfordringene som landet står overfor, sier departementets talsperson Jenni Lecompte.Geithner skal ha vurdert å gå av når det ble nådd en enighet om heving av gjeldstaket, noe som skjedde 2. august. Enkelte republikanere har også krevd at Geithner går av etter at Standard & Poor's nedjusterte USAs kredittverdighet med ett hakk fredag.- Presidenten har bedt om at statsråd Geithner blir værende og ønsker hans avgjørelse velkommen, het det i en uttalelse fra Det hvite hus søndag. (©NTB)