Orkanen er nedgradert fra kategori 2 til kategori 1, men den er likevel en svært omfattende storm som har dumpet store mengder regn i områdene den har feid gjennom.På grunn av varmt vann i Atlanterhavet, er det ventet at den øker i styrke og blir en kategori 3-storm igjen mens den snur nordover over Bahamas og dundrer inn i USA.På de små britiske Turks- and Caicosøyene ble flyplasser, banker og supermarkeder stengt, mens lange bilkøer dannet seg ved bensinstasjonene.En talskvinne for myndighetene, Andrea Been, sa de ventet dønninger på opptil fire meter mot kysten og 250 millimeter nedbør i løpet av natt til onsdag.Og Bahamas' statsminister Hubert Ingraham ba innbyggerne på alle øystatens mange øyer om å søke tilflukt på sikre steder.Tidligere ble nordkysten av Puerto Rico og Den dominikanske republikk utsatt for kraftig nedbør og vind. 11.000 mennesker ble evakuert i Den dominikanske republikk, og en million mennesker ble sittende i stummende mørke da strømmen gikk på Puerto Rico.Irene er sesongens niende storm, men den blir den første som treffer USA siden Ike rullet inn over Texas i 2008.Amerikanske myndigheter tror det er mest sannsynlig at orkanen feier inn over kysten i South og North Carolina lørdag morgen.Deretter er New England-statene helt i nordøst utsatt. Etter mye nedbør den siste tiden er det fare for flom og oversvømmelser fordi jorda er saturert og ikke i stand til å absorbere mer nedbør. Store byer som Washington og New York er også utsatt.På øyene Outer Banks i North Carolina har turister fått ordre om å evakuere, mens beboere er i ferd med å hamstre mat og vann og spikre opp finerplater på vinduene sine. (©NTB)