Utsetter høringsfrist etter terroranslagene

Angrepene på regjeringskvartalet og på Utøya fører til at Kulturdepartementet utsetter fristen for å komme med uttalelser om Medieansvarsutvalgets innstilling.

Nærings- og handelsminister Trond Giskes kontor i sjette etasje i R4 i Regjeringskvartalet var blant lokalene som ble sterkt ramponert av bombeeksplosjonen fredag 22. juli. Foto: Nærings- og handelsdepartementet / Scanpix . Nærings- og handelsdepartementet
Politikk
Departementet viser til at utvalgsinnstillingen «Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag», tar opp flere spørsmål som er aktualisert etter angrepene 22. juli.Det gjelder blant annet spørsmålet om ansvaret for nettdebatter både i redigerte medier og i medier uten en sentral redaktørfunksjon. Et særlig spørsmål i denne sammenheng er plassering av ansvar for anonyme ytringer, skriver departementet i en pressemelding. .Fristen utsettes i to måneder til 1. januar 2012. (©NTB)