Ordførerens rolle er i hovedsak seremoniell, mens byråder har ansvar for å sette bystyrets vedtak ut i livet. Hagen er Frps ordførerkandidat, men Venstre ønsker ham ikke som ordfører. Som førstekandidat for Frp i Oslo er det dermed naturlig at Hagen i stedet får en post i byrådet dersom han vrakes som ordførerkandidat, skriver Klassekampen.Venstre ligger an til å få vippeposisjon i Oslo ved valget neste måned og kan dermed være med på å avgjøre om hovedstaden skal styres som i dag eller om de rødgrønne skal få partiets støtte i stedet. Men både Venstre-leder Trine Skei Grande og nestleder Ola Elvestuen gjør det klart at Venstre ikke ønsker å støtte de rødgrønne. Grande sier at Venstre får mest gjennomslag for sin politikk via budsjettsamarbeidet med Høyre, Frp og KrF, selv om Venstre ikke har noen post i byrådet.Hagen ønsker ikke å kommentere om han kan tenke seg å sitte i byrådet dersom han ikke blir ordfører.- Dette er ikke noe jeg svarer på nå. Spørsmålet om forhandlinger og fordeling av posisjoner er noe vi venter med til etter valget, sier Hagen.Leder for Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, sier at Hagen er ordførerkandidat og at Øystein Sjøtveit er partiets byrådslederkandidat.- Alle øvrige politiske roller må avklares etter valget, sier Tybring-Gjedde. (©NTB)