Verdens rikeste tapte 36,7 mrd.

Verdens rikeste mann, Carlos Slim, tapte 6,7 milliarder dollar eller om lag 36,7 milliarder kroner på én uke.

Foto: Scanpix
Politikk

Forbes rangerte den meksikanske telecom-magnaten, Carlos Slim, som verdens rikeste mann i mars med en formue på 74 milliarder dollar.Denne uken måtte imidlertid Slim tåle tap i milliardklassen, etter som de amerikanske markedene opplevde den verste børsuken siden 2008.Ifølge Bloomberg News tapte Slim hele 6,7 milliarder dollar på én uke, det tilsvarer om lag 36,7 milliarder norske kroner.Bare fra mandag til torsdag skal verdien på Slims aksjebeholdning ha falt med 11 prosent, skriver Forbes. Det skal være det største tapet, én enkelt mann, noen gang skal ha opplevd.Slim sitter som styreformann og sjef for teleselskapene Telemax og America Movil, som kontrollerer største delen av det latinamerikanske mobilmarkedet, skriver Bloomberg.Likevel trenger ikke Slim frykte for at han mister topplasseringen, som verdens rikeste, med det første. han skal fortsatt ha en formue som rager 10 milliarder dollar over nestemann på listen, Bill Gates.