Volatil børsdag på Wall Street

Pilene svingte mellom pluss og minus for samtlige av børsene på Wall Street fredag. Den fryktede arbeidsmarkedsrapporten ble bedre enn ventet, og Dow Jones endte til slutt opp hele 0,54 prosent.

Wall Street. Foto: Scanpix Chip East
Politikk

Sist uke betegnes som den verste børsuken på to år. Etter at Kongressen i USA mandag kom til kompromiss vedrørende sparetiltak og heving av gjeldstak, kombinert med en rekke svake makrotall uken gjennom, har stemningen vært knallrød på Wall Street.Fredag svingte de store indeksene mellom pluss og minus store deler av børsdagen. Gårsdagens største nyhet, arbeidsmarkedsrapporten, non-farm-payrolls, kom inn bedre enn ventet og bidro til å trekke stemningen opp.- Mens investorer fordøyet arbeidsmarkedsrapporten og tok inn over seg den pågående gjeldskrisen i eurosonen, svingte markedene vilt fra positivt ti neagtivt, og til slutt endte de omtrent der de begynte, skrev meglerhuset Charles Schwab brokerage i en fersk oppdatering.Dow Jones endte til slutt opp 0,54 prosent til 11.444,60, mens den teknologitunge Nasdaq falt tilbake 0,94 prosent til 2.532,41. S&P 500 var på et tidspunkt ned 2,7 prosent, men endte tilslutt ned 0,06 prosent til 1.199,38."Rapporten var god, men ikke god nok"Jobbtall fra USA fredag - de såkalte Nonfarm Payrolls-tallene - viser at det ble skapt 117.000 arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i USA i juli måned.Analytikere hadde på forhånd ventet at det i denne omgang skulle bli skapt et sted mellom 75.000 og 95.000 arbeidsplasser. Fasit for juni måned var at det ble skapt kun 46.000 nye arbeidsplasser. Dette tallet ble fredag revidert opp fra 18.000.Den private sysselsettingen var opp med 154.000 mot 80.000 forrige måned. Det var ventet en oppgang på 113.000.- Tallene var gode, men ikke gode nok til at man kunne se bort fra alt det andre som foregår, sa Marc pado, sjefstrateg for Cantor Fitzgerald.Bankaksjer falt tungtDow Jones-aksjen Bank of America falt tilbake 7,5 prosent, mens Citigroup falt 3,9 prosent. Kraft Food steg 3,2 prosent.Procter & Gamble la frem et justert resultat pr aksjer som var litt bedre enn ventet og aksjen endte opp 1,7 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.