Voldsomme opptøyer i London

En demonstrasjon utartet til voldsomme opptøyer i London lørdag kveld. Urolighetene fortsatte til langt på natt.

London Foto: Scanpix Åserud, Lise
Politikk

Et hundretall demonstranter gikk amok utenfor politistasjonen i bydelen Tottenham nord i London, gikk til angrep på politipatruljer på stedet, satte fyr på kjøretøyer og ramponerte og plyndret flere butikker i området.Da opprørspoliti ble satt inn for å stanse opptøyene, svarte demonstranter med bensinbomber og raketter.I alt åtte politibetjenter ble såret, den ene med hodeskader.Uroen brøt ut i forbindelse med en demonstrasjon i protest mot at politiet torsdag drepte en 29 år gammel mann i en skuddveksling.Først ved daggry kunne politiet melde at situasjonen hadde roet seg. Men også da var det enkelte sammenstøt i området. (©NTB)