Wall Street så vidt i pluss

Wall Street reddet så vidt plussen mandag kveld. Gullprisen passerte 1.900 dollar.

Fra New York Stock Exchange. Foto: AP
Politikk

Wall Street innledet uken med moderat oppgang. Dow Jones steg 0,3 prosent til 10.854,65, mens den bredere S&P 500 krabbet opp 0,03 prosent til 1.123,82. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en oppgang på 0,2 prosent til 2.345,38.Venter på Ben Bernanke Investorene tror sentralbanksjef Ben Bernanke vil komme med nye økonomiske stimuli.Goldman-fall Goldman Sachs falt fem prosent til 106,21, det laveste nivået siden mars 2009, etter at Reuters meldte at toppsjefen Lloyd Blankfein har engasjert den profilerte forsvarsadvokaten Reid Weingarten, som tidligere har bistått ex-WorldCom og -Enron-sjefen Bernard Ebbers og Richard Causey.Finanssektoren generelt falt 1,3 prosent, den svakeste av de 10 bransjene som inngår i S&P 500. Bank of America falt 7,9 prosent etter at China Construction Bank Corp. meldte at banken vil beholde minst halvparten av sin post på 10 prosent.Euro, yen og oljepris svekker seg, gull til nye rekorder Euroen svekket seg med 0,2 prosent mot dollar, mens japanske yen svekket seg fra toppnivåer nær det høyeste siden Prisen på Brent-olje faller 0,4 prosent etter i takt med libyske opprøreres inntog i hovedstaden Tripoli.Gullprisen steg 2,2 prosent til nye rekord på 1.899,40 dollar per unse ved børsslutt, med intradag høy på 1.900,8 dollar på råvarebørsen i New York.Resesjon eller ikke resesjon? -Torsdagens dramatiske børsfall er preget av frykten for en ny resesjon i vesten. Vi mener sannsynligheten for et resesjonsscenario dessverre har økt de seneste dagene, noe som motiverer en defensiv posisjonering i porteføljene, skriver strategene i Nordea.Kina I dagens rapport fra Nordea ber sjeføkonom Steinar Juel leserne følge med på utviklingen i den uoffisiell PM-indeksen i Kina. Den vil gi et viktig signal på utviklingen i landets økonomi.-Natt til morgen offentliggjøres den uoffisielle PM-indeksen for Kina. Den venter vi har steget til 51 i august, fra 48,9. Det vil i tilfellet sende et viktig signal om at oppbremsingen av kinesiske økonomi nå er ved veis ende. Gode nyheter som dette er noe vi for tiden trenger, avslutter Juel.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.