Wall Street snur ned på ISM-tall

Aksjene steg etter børsåpningen på Wall Street helt til ISM-tall kl.16 skuffet. Nå peker pilene ned.

Wall Street i New York. Foto: Berit Roald / SCANPIX Roald, Berit
Politikk

Nok en gang sliter Wall Street med å finne retning, etter at nok en runde med makrotall skuffer. Til tross for at børsene steg fra start ønsdag ettermiddag, peker nå pilene ned.Dow Jones faller 0,35 prosent til 11.825,22, mens den teknologitunge Nasdaq er ned 0,36 prosent til 2.659,58.S&P 500 faller 0,40 prosent til 1.248,99.Jobbtall opp - men Wall Street nedFerske jobbtall fra ADP Employer Services i USA viste i dag at det i juli ble skapt 114.000 arbeidsplasser i privat sektor.Denne gang var det ventet at man vil se en oppgang i ADP Employment Change på 100.000, mens man ved forrige korsvei fikk en oppgang på 145.000 - revidert ned fra en opprinnelig oppgang på 157.000 personer.Men den positive rapporten fikk ikke påvirket markedet lenge. Kl.16.00 kom nemlig ferske, skuffende tall for non-manufacturing ISM og tall for den amerikanske ordreinngangen i juli.ISM-indeks ned mer enn ventetDe amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (non-manufacturing ISM) falt til 52,7 i juli fra 53,3 måneden før, melder TDN Finans. Det var på forhånd ventet en indeks på 53,5.Lavere ordreinngangTall for amerikanske industriordre viste onsdag at ordreinngangen for juli falt tilbake med 0,8 prosent. Det var på forhånd ventet et fall på 0,7 prosent ifølge ReutersMer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her.

Nyheter
Næringsliv