7 millioner pakistanere rammet av flom

7 millioner pakistanere er nå rammet av flomkatastrofen i landet, opplyser myndighetene. Arbeidet med å dele ut nødhjelp og evakuere de mest utsatte er vanskelig.

Foto: Scanpix
Politikk
Flommen i Sindh-provinsen sørøst i landet er forårsaket av flere uker med store nedbørsmengder.Den nasjonale katastrofemyndigheten (NDMA) sier lørdag at et område på 24.000 kvadratkilometer er oversvømt og at 1,2 millioner hus er ødelagt.Fredag opplyste NDMA at 5,74 millioner mennesker var rammet, men lørdag ble tallet oppjustert til 7 millioner. 342 mennesker er så langt bekreftet omkommet som følge av flomkatastrofen.
Rent vannMer nødhjelp
Sammen med FN prøver nå pakistanske myndigheter å få koordinert utdeling av nødhjelp.FNs barnefond UNICEF skal i de nærmeste dagene sette inn 40 tankbiler for å forsyne 40.000 flomrammede med 200.000 liter vann for å bidra til å gi folk rent drikkevann og avverge vannbårne sykdommer.Ifølge Verdens helseorganisasjon WHO er mangelen på rent drikkevann et akutt problem i alle de flomrammede områdene.FNs matvareprogram planlegger å sende nødhjelp til en halv million mennesker innen utgangen av september og trappe opp til 2,2 millioner mennesker i løpet av oktober.Statsminister Yusuf Raza Gilani har avlyst sin reise til New York og FNs hovedforsamling for å følge situasjonen i de flomrammede områdene. Han ble sterkt kritisert for å ha forsømt ofrene under katastrofeflommen i fjor, og også nå blir regjeringen beskyldt for ikke å ha gjort nok i forbindelse med årets flom.