Breivik hadde hagle i fluktbilen

Politiet fant en ubrukt hagle i fluktbilen til Anders Behring Breivik etter pågripelsen på Utøya 22. juli.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik ankommer fengslingsmøte i Oslo tinghus. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Politikk
Bilen sto parkert i tilknytning til brygga hvor Utøya-ferjen MS «Thorbjørn» legger til. I bagasjerommet på bilen ble det funnet en ubrukt hagle, skriver VG.Breivik (32) er spurt i avhør om hvorfor haglen lå igjen i bilen.- Han har forklart seg om alle våpnene sine. Han har også fortalt hvorfor han valgte å ha to våpen med seg på Utøya og ikke tre, opplyser politiadvokat Christian Hatlo.Det er ikke avklart om massedrapsmannen hadde en tredje plan eller om haglen lå igjen i bilen av andre årsaker.Da han ble pågrepet sa Breivik til politiet at det var tre angrep og tre terrorceller. Han hevdet også at det ikke var han som sto bak bomben i regjeringskvartalet.