Forskere har funnet en planet som har to soler.Det høres ut som science fiction, men planeten som beskrives i journalen Science torsdag fins virkelig. Det er NASAs sonde Kepler som har gjort observasjonene av en fjern planet som går i bane rundt to stjerner.- Det er virkelig overveldende og kjempespennende, sier Alan Boss, en medforfatter av studiet.Binære stjerner, det vil si to soler som kretser rundt hverandre, er blitt sett før og astronomer har mistenkt at planeter kan finnes rundt dem. Men før Kepler er det ingen som har observert dette.Høres det likevel kjent ut, kan det være fordi en slik planet beskrives i Star Wars-filmene, hvor hjemplaneten til Luke Skywalker har to soler.Sonden Kepler er sendt på tokt ut i verdensrommet for å finne planeter som kretser rundt andre soler enn vår egen. (©NTB)