Hellas' finansminister Evangelos Venizelos var mandag i en telefonkonferanse med den såkalte troikaen - EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ECB) - om nye kriselån.Konferansen fortsetter tirsdag kveld etter at et team med tekniske eksperter som er i Aten, møtes, men Venizelos sa at samtalene hadde vært produktive.- Det er fortsatt noe arbeid som gjenstår. Vi er nær en avtale, sier kilden, en tjenestemann i finansdepartementet i Hellas.I løpet av konferansen tegnet IMF opp hvilke skritt Hellas må ta for å få tilgang på avdraget på 8 milliarder euro de desperat trenger for å betale lønninger og pensjoner neste måned.- Ballen er hos grekerne. Å iverksette tiltakene er det avgjørende, sa IMFs representant Bob Traa.Det vil trengs ytterligere nedskjæringer og innsparingstiltak for å redusere det enorme budsjettunderskuddet til et håndterlig nivå, sier han.Samtidig som offentlig sektor reduseres, må skatteinntektene økes, og det bør skje ved å effektivisere innkrevingen framfor å innføre nye skatter, mener han.